af Jimmi ‘Incrazy’ Nielsen og Frederik ‘futty’ Soelberg

 

Så står MSI (Mid season Invitational) for dørene, vi har indtil nu haft et par kampe som primært var optakt i form af wild card lande der kæmpede for pladserne til MSI. Men ‘main event’ starter op onsdag d. 10-05 kl. 20:30.

Hvad er på spil?
De seks hold spiller på vegne af deres respektive regioner. De fire hold der kommer videre fra gruppespillet og til Play-offs sikrer, at deres respektive region får et første-seed til Worlds i oktober. Det er altså vigtig at forstå, at det ikke er holdet der får pladsen til Worlds, men regionen. F.eks. hvis G2 eSports kommer til playoffs til MSI, så vil vinderen af EU LCS Summer Split være i højeste seedningslag til Worlds. Og det er lige meget om det er G2 eller et andet hold fra EU.
Ved at man får er i første seedningslag betyder naturligvis, at man har et bedre udgangspunkt da man slipper for første seed fra de 3 andre regioner der kvalificerer sig til Play-offs her til MSI.
Der er ligeledes et mindre pengebeløb på højkant her til MSI. Førstepræmien er på minimum 400.000$ og kan stige hvis der bliver solgt mange ting i League of Legends client. For de fleste af de hold, som deltager her vil turneringen vil det dog ikke være pengepræmien som er relevant. Det vil primært være placeringerne der er de vigtige, medmindre vi ser et af de mindre kendte hold nå der til.

Formatet
Vi starter ud med et gruppespil, hvor alle seks hold har to kampe imod hver af de fem andre. Alle disse er Bo1 (Bedst af én). Efterfølgende så vil top4 hold fra gruppespillet komme videre til Semifinalerne. Disse kampe samt finalen spilles som knockout, som vi kender fra mange andre sports og eSports begivenheder. Kampene her vil være Bo5.

Med format og forløb klarlagt er det nu tid til at tage et kig på de seks hold, der deltager i turneringen.

 

G2 eSports

Toplane:  Expect
Jungler:   Trick
Midlane:  PerkZ
ADC:          Zven
Support:   Mithy

Her har vi de europæiske mestre der tager kampen op igen. Sidste år deltog de også til MSI, men det var en direkte pinlig affære. Det korte af det lange er, at de valgte ikke at træne op til turneringen, men valgte derimod at holde ferie. Dette resulterede naturligvis i, at de blev revet midt over i alle kampe.  Andet der er værd at nævne er, at de har en dansker i Zven (ADC). Hvis du ikke fik dit favorit hold med til turneringen, så kan man jo passende tage klaphatten på og heppe på et af af vores danske talenter.

Styrker:
G2s styrker ligger utrolig meget i deres fundamentale spil, de har rimelig godt styr på basic macro spil, og det har båret dem igennem spring split til en sejr. Der er ikke så meget fancy og vildt over dem, og de kan til tider fremstå en smule kedelige at se på.

Player to watch:
Her må vi nok som altid kigge imod Perkz. Ingen af G2s spillere er specielt flashy, men hvis vi skal se noget spektakulært, så bliver det med højest sandsynlighed fra hans side.

Forventninger til gruppespillet:
Vi kunne sagtens se, at de ikke kommer ud af gruppespillet. de kommer til at have det utrolig svært imod SKT, TSM eller WE med at fokusere så meget på helt almindeligt macro spil. Det skal dog siges, at netop G2 kan overraske lidt, da de har mulighed for at trække kampene ud til en ’One fight to win the game’. Her bliver det altid lidt mere spøjst, da blot én fejl fra et givent hold vil kunne give sejren væk. Dette forudsætter naturligvis, at de kan overleve Mid- og early game.

 

Team SoloMid (TSM)

Toplane:  Hauntzer
Jungler:   Svenskeren
Midlane:  Bjergsen
ADC:          WildTurtle
Support:   Biofrost

Lad os tage et kig på de amerikanske mestre. Her har vi et hold der indeholder to danskere. Der vil  altså atter være mulighed for at hive det rød/hvide flag frem, hvis man ikke har et hold at heppe på ellers.

Styrker
Vi har her at gøre med et hold der er lidt specielt i spillestilen. De har vist gode takter i early gamet når Svenskeren (jungler) får en champion, som han kan lave lidt ravage tidligt i spillet på. Samtidigt så ved vi at de har et ganske fint macro spil. De er lidt et hybridhold, der kan tilpasse sig til hvad de føler er bedst for kampen.

Player to watch:
Som udgangspunkt har de 3 ‘stjerner’ så det er lidt sværre her, Hauntzer har haft et fantastisk split fra toplanen af. Svenskeren i junglen har også vist rigtig gode takter, og lavet mange game-winning plays på specielt Lee Sin. Derudover har de naturligvis Bjergsen i midlane. Skal vi komme med et bud på én, så vil vi skyde på, at Svenskeren ofte vil være forskellen imellem win / loss for dem, så hold et vågent øje med ham.

Forventninger til gruppespillet:
De burde ligge rimeligt i svinget hvis de ellers har forberedt sig ordentligt til en top4 placering i gruppespillet. De ligger rimelig godt til at slå Marines & G2, imens de stadig burde have en rimelig chance imod WE / FW.

 

SK Telecom T1 (SKT)

Toplane:  Huni 
Jungler:   Peanut 
Midlane:  Faker
ADC:          Bang
Support:   Wolf

Lad os tage et kig på de koreanske mestre. Det kommer næppe bag på nogen, at bookmakerne ser dem som kæmpe favoritter. De har haft et fantastisk split i korea. De har bare ganske enkelt set bedre ud kamp for kamp.

Svagheder:
Lige i SKTs tilfælde vil det være mere relevant at kigge på svagheder end styrker, da de ganske enkelt er ’The team to beat’.
Først og fremmest så har vi før set Huni i hans semi tilt moments, hvor han kæmper med early pressure, og har en tendens til at blive for aggressiv når dette sker.
Af anden svaghed, kan vi nævne Peanut. Han har spillet nogle kampe super weird, hvor han ikke helt spiller omkring sine laners, men mere spiller omkring sig selv. Det skal forstås på den måde, at han fokusere på at invade, men ikke på at hjælpe laners. Vi tror dog ikke dette bliver så vigtigt eventet her, da SKTs laners burde være fint inde i de fleste kampe.

Player to watch:
Faker Faker & Faker, den er ret simpel. Vi både tror og håber på, at de lader den unge mand folde sig helt ud på assassins. Dette burde give os nogle fede klip til highlights bagefter.

Forventinger til gruppespillet:
Førsteplads. Der er ikke nogen som forventes at kunne tage denne fra dem. Der er lidt chance for at WE eller FW kan lave lidt ravage, men det er ikke forventet. Som tingene ser ud pt, så er spørgsmålet snarere om SKT kan gå ubesejret igennem gruppen eller ej.

 

Team World Elite (WE)

Toplane:  957
Jungler:   Condi
Midlane:  xiye
ADC:          Mystic
Support:   Ben

Nu til de kinesiske mestre fra LPL. Her kom det lidt bag på de fleste, at WE tog den fra RNG, men deres finale spil var ret imponerende. Vi har her at gøre med et utrolig stærkt og spændende hold.

Styrker:
WEs største styrke ligger i gear skifte. De kan utrolig flydende skifte imellem hvad gear kampen skal køres i. De besidder evnerne til at spille et fint macro såvel som agro spil. De formår ofte at få kampe til at forløbe på deres præmisser, hvilket har givet dem et stort overtag i LPL. Samtidigt så formår WE at bevare en rimelig ro over deres spil selv i pressede situationer, hvilket er ret unikt for LPL.

Player to watch:
Der er ikke rigtig én stjerne, men vi tror, at den, der er mest relevant at holde øje med, er Condi. Han får sit arbejde for i mange kampe, da der er nogle stærke junglere med. Condi viste dog formidabel form i LPL finalen imod MLXG, som anses for at være en yderst stærk jungler.

Forventninger til gruppespillet:
De burde være contenders til en top 2 placering, hvis de virkelig formår at ramme dagen, når de møder SKT, kan de selv presse dem. Vi kunne meget vel se dem blandt de 2-3 bedste, hvis de ikke havner i top 3 vil det være utrolig overraskende. En eventuel faldgruppe for WE er, at det er deres første internationale event, og de skal måske lige finde fodfæste.

 

Flash Wolves

Toplane:  MMD
Jungler:   Karsa
Midlane:  Maple
ADC:          Betty
Support:   SwordArT

Flash Wolves kommer fra Taiwan og har domineret LMS regionen i foråret, hvor de gik ubesejret igennem i matches. Derudover formåede de kun at tabe et enkelt map, som endda skete i første uge til ligaens næstbedste hold i ahq e-Sports Club.
I spring split finalen var det igen ahq e-Sports Club der stod forskud, og de blev besejret 3-1. Dermed var Flash Wolves kvalificeret til MSI, og skulle så møde SuperMassive eSports fra Tyrkiet for at kvalificere sig til gruppespillet. Dette gjorde de i meget overbevisende stil med 3-0 og uden at SuperMassive havde nogen chance på noget tidspunkt.

Styrker:
Flash Wolves tager teten fra starten af gamet og dominerer early game. Dette sker i høj grad på ryggen af jungler Karsa, som formår at sætte fremragende ganks op på specielt midlanen. Flash Wolves spiller meget omkring at Maple på midlanen skal komme foran og carry holdet i midgamet.

Player to watch:
Her vil vi klart mene, at Karsa er ham du skal have et ekstra vågent øje på. Du ser ham sjældent før han er på en lane for at ganke, men prøv alligevel at følge ham på minimappet i early game.

Forventninger til gruppespillet:
Det ville komme meget bag på mig hvis Flash Wolves ikke formår at komme videre fra gruppen. Flash Wolves var fremragende til sidste års MSI, men skuffede lidt til Worlds, hvor de ikke kom videre fra gruppen. De er i rigtig god form, og sultne efter international succes.

 

Gigabyte Marines

Toplane:  Stark
Jungler:   Levi
Midlane:  Optimus
ADC:          Slay
Support:   Archie

Så skal vi en tur til Vietnam. Herfra har vi nemlig det hold, som lige har kvalificeret sig via gruppespillet i Play-in. Her så vi i perioder noget virkelig flot spil, og de var ret tæt på at slå TSM.

Styrker:
Gigabyte Marines succes til dette års MSI har hidtil ligget i at vælge winning lanes, og derfra have et pres på lanes, som kan udnyttes i ganks hvor vi et par gange har set op til 5 mand der pludselig alle er botlane. Det er klart at dette koster på cs-count, og de har hidtil også haltet efter på dette, men har formået at gøre op for det i kills, objektives og pressure.

Player to watch:
Marines lever i høj grad på deres teamplay og at skabe overtals situationer. Det er dog oftest jungler Levi og midlaner Optimus der står for de flashy plays. De er ligeledes hovedpersonerne i næsten samtlige ganks.

Forventninger til gruppespillet:
Det må anses som et reach at forvente at Marines går videre til play-offs. Dermed ikke sagt, at det er umuligt, men ved ban af Gragas og Ziggs så de mere overkommelige ud for TSM i deres møde for en uges tid siden.
Vi forventer, at de ikke kommer videre. Vi forventer dog heller ikke at de bliver walkover for alle holdene.